Loading...
X

World cup Ulricehamn 210207

Teamsprint var dagens övning med två semi och en final både för herr o dam.

I första damsemin så kämpade sig Sverige 2 och Schweiz till de två första platserna och i andra så tog Sverige 1 och USA 1 de två första sen på tid kom Slovenien och Norge 1. I finalen som började med ett stavbrott för Sverige 2 men det hindrade inte Jonna som tog sig tillbaka till klungan. Ingen fara på taket då varje åkare kör 3 sträckor var, sen var det ställningskrig om första platsen tills då 5:e sträckan kom.
Då ökade farten och var man ville ligga någonstans i klungan innan sista växlingen och Sverige 1 o 2 låg först med USA 1 på tredje plats och Slovenien på fjärde. Men på sista varvet avgjordes på upploppet som Slovenien knep första plasten snöpligt före Sverige 1 och Schweiz på tredje plats.

Herrarna avgjorde sina 2 semifinaler med Frankrike 1 o Schweiz 1 från första sen i andra Italien 1, Sverige 1 o 2 och USA 1.
Likadant som i damernas så var det samma här, tröga första varv som till och med speakern påpekade detta att det gick långsammare nu än på tidigare träning.
Finalen skulle visas sig perfekt för Italien 1 som också avgjordes på upploppet knep första platsen före Schweiz 1 och Sverige 2 på tredje platsen.

Lite avslutande ord om helgen kan väl sammanfattas med ett ord, Succé.
Ulricehamn hade ordnat till en tävlingsarena av högsta rang. I år blev det lite annorlunda då ingen publik fick komma och heja på alla åkare men ändå hördes publikjubel via högtalare runt banan istället. Endast 8 lyckliga publikvinnare per dag fick komma och titta.
Jag har varit med de två första gångerna också, och då med den publik som var, blev det enastående tillställningar.
Vädret var på sin kalla sida med lite sol på lördagen medans molnen dominerade under söndagen.

Här kommer lite bilder från uppvärmning  till prisutdelning.