Loading...
X

Trollhättan action week 15 km herr och dam 230827

Helgen avslutades med ett distanslopp på 15km. Strålande solsken efter två dagar med regn gjorde det mer till en publikfest, mycket folk på plats som hejade fram sina favoriter.

Herrarna startade dagen med sitt lopp och 137 var anmälda men 24 st kände sig inte riktigt krya. Banan är ett varv på 7,5km där det fanns ett par goda stigningar där jag stod vid en serpentinväg.
Calle Halfvarsson stod för en stark öppning på första varvet med dryga 7 sek före Alvar Myhlback och 10 före Andrew Musgrave men vid nästa kontroll så hade Alvar vänt allt till sin fördel och hade en ledning med 13 sek före Andrew som höll i mål.

1. Alvar Myhlback
2. Andrew Musgrave
3. Håvard Solås Taugböl

Och i damloppet var 60 anmälda men också där var det lite sjukstuga, 11 st varav en var Astrid Öyre Slind, en av favoriterna.
Katharina Hennig var som Calle stark på första varvet och ledde med dryga sekunden före Rosie Brennan och 16 sek före Johanna Hagström.
Nu blir det en repris av herrarnas lopp då Rosie vänder på steken och leder med dryga 4 sek före Katharina vid nästa kontroll och 26 sek före Johanna.

1. Rosie Brennan
2. Katharina Hennig
3. Johanna Hagström