Loading...
X

UCI Women’s world tour Vårgårda 190818

Den gånga helgen så avgjordes två etapper i damernas världscup som pågår mellan mars och oktober i Europa, USA och Kina.
Ett lagtempolopp på lördagen och ett linjelopp på söndagen. 17 team ställde upp varav Sverige var ett av dom och Lisa Nordén en åkare i laget, en triatlet som ville känna på ett linjelopp istället för ett triathlon.

Linjeloppet var 145,3 km då en lång runda på 66.7 km först sen tre korta varv i södra delen av Vårgårda på 11 km sen tre lite längre varv 15,2 km.

Var ute på banan på ett par ställen för lite fotografering, ett nytt äventyr för mig, blir nog fler gånger.

Sen åkte jag till målet och fick se lite varvningar innan det var dags för målgång. Där Moniek Tenniglo höll gruppen bakom sig i ett par varv med 15 sek vilket gruppen hämtade upp på sista varvet.

Moniek Tenniglo

Och in på det 300 m långa upploppet så var Marianne Vos först med Marta Bastianelli i rygg och vilket tufft upplopp det blev. Marta fick sin cykel ett par centimeter före Marianne när mållinjen passerades.

Marta till höger

Sen efter en stund kom en trött Lisa in på en 42:e plats.

Men lite senare så var minen en annan då vi mötte en glad Lisa och kommenterade ”Vilken uppståndelse det blev av detta, tänk om det kunde vara så när man tävlar i triathlon” när hon mötte oss alla fotografer och journalister.

Marianne Vos i intervju med SVT.

En halvtimme efter målgång så var det dags för prisceremoni.

Och Marta Cavalli fick ta på sig ledartröjan i ungdomsklassen.